Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Vice-ministrul Transporturilor: Vom insista ca proprietarii de maşini să achite impozitul în Fondul rutier

3 feb. 2016,, 10:05   Societate
958 2

Vice-ministrul Transporturilor: Vom insista ca proprietarii de maşini să achite impozitul în Fondul rutier
Foto : kp.ru

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va insista ca proprietarii de automobile să achite în continuare impozitele în Fondul rutier, dar nu în bugetele locale, după cum prevede proiectul noii politici bugetar-fiscale.

Declaraţia a fost făcută de către ministrul-adjunct al Transporturilor,Vitalie Rapcea, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”.

„Vor să schimbe destinaţia impozitelor. Ştiu că 80 la sută din aceste impozite vor ajunge în primăriile Chişinău şi Bălţi. Restul primăriilor nu vor putea să acumuleze mijloace suficiente nici pentru reparaţia unui kilometru de drum. Este necesar ca banii pentru construcţia şi reparaţia drumurilor să fie redistribuiţi proporţional, după necesităţi. Algoritmul de repartizare a resurselor din Fondul rutier prevede acest lucru”, a declarat oficialul.

Potrivit IPN, expertul de la „Expert-Grup”, Dumitru Budeanschi, consideră că prin această măsură va fi rezolvată problema privind lipsa de buget a autorităților publice locale.

„Prin această prevedere statul vrea să-şi rezolve problemele cu autorităţile locale. Este vorba despre descentralizare.

Primăriile trebuie să dispună de bugete, ca să poată construi şi repara drumuri în localităţi. Totodată, cred că mai trebuie de lucrat la această prevedere”, a declarat expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?