Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dodon către locuitorii din Găgăuzia: Noi trebuie să ne consolidăm pentru a ne apăra Patria

2 feb. 2016,, 14:15   Politică
2084 13
Додон: Мы заберем власть без войны и без крови
Foto: actualitati.md
Despre aceasta președintele Partisului Socialiștilor Igor Dodon a declarat astăzi, 2 februarie, în cadrul discursului său de la Forumul "Găgăuzia 2016: bunăstarea autonomiei" cu prilejul aniversării a 2 ani de la referendumul din Găgăuzia.

Politicianul a amintit de spre manifestațiile de la Chișinău, în care un întreg popor fără a lua considerare naționalitate, limbă, simboluri de partid și preferințe geopolitice, a ieșit să protesteze împotriva regimului oligarhic de la putere și să ceară alegeri parlamentare anticipate. În stradă au ieșit zeci de mii de oameni din toate colțurile Moldovei - de la Briceni la Căușeni, și din Ocnița la Vulcănești, a spus Dodon.

“Astăzi, în cadrul protestelor la nivel național, partidele de opoziție au decis să impună temporar un moratoriu privind lozincile geopolitice. Atunci cînd nava se scufundă, sau atunci cînd nava este capturată de o bandă de pirați, nimeni nu se gîndește la cursul navei dar la faptul cu să o salveze pee a și pasagerii acesteia”, a declarat socialistul.

În același timp Dodon a menționat că Partidul Socialiștilor nu va renunța niciodată la obiectivul strategic de integrare eurasiatică. “Noi nu vor devia niciodată de la această cale”.

“Oligarhii de la putere care au capturat țara și susținătorii săi occidentali, vor să ne “mîne” pe noi toți ca pe niște vite într-o singură turmă. Ei vor să ne impună tuturor acele decizii pe care le-au luat în cercul lor restrîns. Dar acest lucru nu se va întîmpla! De acum în colo nicio decizie nu va fi luată fără aprobarea poporului din Moldova”, a subliniat liderul PSRM.

În același timp Igor Dodon s-a adresat locuitorilor autonomiei găgăuze și i-a îndemnat la consolidare în lupta împotriva regimului oligarhic de la conducerea țării.

“Dragi locuitori ai Găgăuziei! Noi trebuie să fim împreună - la Chișinău, în PMAN. Nu contează ce tabară susține fiecare dintre noi, indiferent de limba vorbită de fiecare dintre noi în propria familie, noi trebuie să ne consolidăm.

Noi trebuie toți împreună să ne apărăm Patria noastră comună, democrația noastră, demnitatea și dreptul de a fi numiți oameni!", a conchis președintele PSRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?