X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Un militar al Armatei Naţionale este învinuit la Bălți de moartea unui coleg

2 feb. 2016,, 12:30   Societate
882 0
Солдата Нацармии в Бельцах обвиняют в смерти сослуживца
Foto: focus.md
Procuratura militară Bălţi a anunţat despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a unui militar prin contract al Armatei Naţionale de comiterea accidentului rutier în decembrie 2015, soldat cu decesul unui alt military, notează NOI.md.

Vina militarului este agravată de faptul că acesta se afla în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat şi fără permis de conducere. Cazul a avut loc în noiembrie 2015, cînd militarul se afla în concediu de odihnă împreună cu colegul său de serviciu. Șoferul a pierdut controlul asupra volanului şi a derapat, tamponîndu-se într-o plită de beton. În urma accidentului rutier, pasagerul care era la fel militar prin contract, a decedat pe loc.

Învinuitul şi-a recunoscut vina integral în comiterea infracţiunilor incriminate şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Dacă învinuitul va fi găsit vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei rutiere soldate cu decesul unei persoane, precum şi de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat fără permis de conducere, acesta riscă o pedeapsă de pînă la 8 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?