X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Ambasadorul Moldovei la Moscova a asigurat autorităţile ruse că Guvernul moldovenesc este absolut legitim

2 feb. 2016,, 12:08   Politică
1089 6
Посол Молдовы в России заверил власти РФ, что новое правительство "абсолютно легитимно"
Foto: vedomosti.md
Noul guvern al Republicii Moldova este absolut legitim şi la formarea acestuia nu au fost încălcate Constituţia şi legile ţării. Declarația a fost făcută de către ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Dumitru Braghiş, la întrevederea cu adjunctul preşedintelui Consiliului Federaţiei din Rusia, Ilias Umahanov.

Potrivit presei ruse, părţile au discutat subiecte de pe agenda internaţională, dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi intensificarea cooperării interparlamentare.

Umahanov a subliniat importanţa relaţiilor moldo-ruse, menţionînd "necesitatea identificării numitorilor comuni și lăsînd în afara parantezelor subiectele ce necesită examinare de durată".

Comentînd, la rugămintea senatorului, situaţia din Moldova, Braghiş a spus că noul guvern a adoptat în ultimele zile o serie de decizii importante pentru soluţionarea problemelor acute: au fost diminuate preţurile la gaze, benzină şi motorină.

Ambasadorul a recunoscut că o parte din populaţie nu este de acord cu decizia Parlamentului privind noul guvern şi desfăşoară acţiuni de protest.

"Dar pentru asta şi este democraţie, ca fiecare să-şi poate prezenta viziunile, opinia", a spus diplomatul, fiind de părere că în zilele următoare tensiunile din ţară se vor diminua.

În opinia lui Braghiș, este posibil ca pînă la sfîrşitul anului să fie modificată Constituţia în privinţa procedurii de alegere a preşedintelui.

"Săptămîna trecută, preşedintele Parlamentului a anunţat că majoritatea parlamentară este gata să supună votului, inclusiv în cadrul unui referendum, subiectul privind alegerea directă de către popor a preşedintelui şi să modifice Constituţia astfel încît procedura să fie posibilă. Termenul minim de operare a modificărilor este de 6 luni de la prima lectură. Dar pînă la prima lectură trebuie să avem şi decizia Curţii Constituţionale. Adică, procesul puţin de tergiversează, dar în orice caz în anul curent ar putea fi operate modificările de rigoare la Constituţie", a spus Braghiş.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?