X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Dodon, despre un posibil referendum pentru Unire: Vom vota pentru păstrarea țării noastre

2 feb. 2016,, 11:25   Politică
1190 11

Dodon, despre un posibil referendum pentru Unire: Vom vota pentru păstrarea țării noastre
Foto : timpul.md

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, își reiterează poziția privind un referendum care ar pune problema unirii Republicii Moldova cu România. Acesta spune că va vota pentru „păstrarea țării noastre”.

Mesajul lui Dodon vine după ce Maia Sandu a afirmat în cadrul unei emisiuni televizate de ieri, că s-ar arăta dispusă să voteze în favoarea Unirii.

Dodon scrie că scialiștii nu vor aduce propria politică identitară și geopolitică în cadrul forului, dar în rest vor păstra poziția politică de partid.

„Maia Sandu s-a declarat public unionistă. Iată și poziția acestei membre a Forului Civic. Socialiștii nu vor aduce propria politică identitară și geopolitică în cadrul forului, dar în rest noi păstrăm poziția noastră politică de partid neclintită. În plan identitar, noi urmăm principiul Moldova – moldoveni – moldovenesc. Și nimic nu ne va face să cedăm din integritatea noastră moldovenească. Moldova a avut o istorie de veacuri și are un viitor. În prezent, așa gîndesc și așa doresc circa 80% din cetățenii țării. Dacă Maia Sandu va vota la referendum pentru lichidarea Republicii Moldova, noi vom vota pentru păstrarea țării noastre. Și vom avea izbîndă. Moldova a existat și va exista.”, a transmis Dodon într-un mesaj.

Conform sondajului Barometrului Opiniei Publice din decembrie 2015, peste 20% dintre moldoveni susțin că ar vota pentru unirea României cu Republica Moldova dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum în acest sens.

Întrebați dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la unirea Republicii Moldova cu România, 21% din respondenți au răspuns că ar vota pentru unire, în timp ce 53% din cei chestionați au răspuns că ar vota împotriva unirii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?