X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Programul vast al Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova”

1 feb. 2016,, 16:45   Business
1138 2
Насыщенная программа Национальной выставки «Произведено в Молдове»
Foto: tv7.md
Ministerul Economiei şi Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei au pregătit un şir de evenimente importante pentru participanţii la Expoziţia Naţională „Fabricat în Moldova”, desfăşurată în perioada 3-7 februarie pentru agenţii economici autohtoni şi cei străini. Este vorba despre organizarea diverselor mese rotunde, expoziţii, tîrguri, seminare, la care vor participa reprezentanţii cercurilor de afaceri, autorităţilor, asociaţiilor de afaceri, precum şi partenerii de dezvoltare şi investitorii, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, în cadrul actualei expoziţii „Fabricat în Moldova”, la Chişinău vor avea loc trei forumuri de afaceri – moldo-român, moldo-ucrainean şi moldo-belarus, la care antreprenorii vor putea prezenta posibilităţile investiţionale şi stabili parteneriate pentru extinderea pieţelor de desfacere.

Specialiştii de la Ministerul Economiei vor susţine trei seminare informative în domeniul infrastructurii calității, în cadrul cărora se va vorbi despre noile reglementări promovate în domeniul supravegherii pieței și protecției consumatorului, implementarea Directivelor europene în domeniul metrologiei, oportunităţile privind implementarea standardelor europene etc. Scopul activităților este sporirea gradului de informare a mediului de afaceri, al autorităţilor de reglementare şi părţilor interesate privind reformele, schimbările şi armonizarea cadrului legal naţional în domeniul infrastructurii calităţii, în contextul implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

De asemenea, vor avea loc seminare tematice dedicate exportului, afacerilor în domeniul surselor de energie regenerabile, accesului la finanțare, care vor fi organizate de specialiştii Organizaţiei pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exportului din Moldova (MIEPO), cei ai Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE) şi Organizaţiei pentru Dezvoltarea Businessului Mic şi Mijlociu (ODIMM).

Expoziţia Naţională „Fabricat în Moldova” se va desfăşura în acest an pentru a 15-a oară. Partener general este Ministerul Economiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?