Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

MAE transnistrean, indignat de controlul din Aeroportul Chişinău

1 feb. 2016,, 15:30   Societate
621 0
Foto: noi.md
Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN din nou s-a arătat nemulţumit de faptul că demnitarii transnistreni sînt supuşi controlului la Aeroportul Chişinău. De această dată, motiv pentru declaraţii ale Ministerului de Externe al regiunii a servit "controlul sporit" efectuat luni în privinţa ministrului interimar de Externe, Vitalii Ignatiev, înainte de zborul spre Moscova.

Tiraspolul a subliniat faptul că "în cadrul controlului angajatul Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova s-a interesat de posibila prezență în bagajul demnitarului a documentelor şi materialelor de serviciu".

"MAE al Transnistriei este revoltat de acţiunile vădit provocatoare ale autorităţilor moldoveneşti în privinţa şefului diplomaţiei transnistrene, care este reprezentant politic în procesul de negocieri. Asemenea acţiuni nivelează eforturile părţilor şi participanţilor externi ai procesului de negocieri pentru instaurarea atmosferei de încredere şi sînt absolut inadmisibile", se menţionează în declaraţie.

Ministerul de Externe al Transnistriei intenţionează să se adreseze reprezentantului politic al Republicii Moldova, Gheorghe Bălan, pentru explicaţii în legătură cu "acţiunile provocatoare la Aeroportul Chişinău în privinţa reprezentantului politic al Transnistriei".

De asemenea, MAE intenţionează "să informeze suplimentar toţi participanţii ai formatului 5+2 despre incident, precum şi să ceară evaluarea oficială a acţiunilor RM, care influenţează negativ relaţiile Moldovei cu Transnistria, subminează atmosfera de încredere, precum şi durabilitatea şi autoritatea mecanismelor internaţionale de negocieri în procesul reglementării moldo-transnistrene".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?