X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Monument de arhitectură transformat în gunoiște și veceu (FOTO)

1 feb. 2016,, 09:45   Capitala
1115 0
Foto: facebook.com
Un monument de arhitectură din centrul Chișinăului – capitală „europeană” – a fost transformat în gunoiște și veceu. Acest fapt a fost relatat în rețelele sociale și a confirmat cu o serie de fotografii Ilian Cașu, consilier municipal din partea fracțiunii Partidului Nostru. În scurt timp, postarea a avut o mare rezonanță în rîndurile chișinăuienilor neindiferenți, care consideră că cine nu are istorie, nu are nici viitor, notează NOI.md.

Consilierul întreabă, de asemenea, opinia publică – cineva mai crede în povestea primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, că orașul Chișinău este capitală europeană?

Acest monument de arhitectură – conacul orășenesc al lui Nazarov, situat pe strada Columna nr.110 colț cu str. Bănulescu-Bodoni, este inclus în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat.

Clădirea a fost construită în anii 1880 în stil eclectic cu elemente de rococo. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ea fost deteriorată semnificativ. Ulterior, în anul 1948, a fost restaurată.

Unul dintre utilizatorii rețelelor sociale a menționat că subsolul acestei case, potrivit datelor poliției, în iunie trecut, chipurile, a fost utilizat pentru pregătirea unui act terorist, dar a rămas neîncuiat.

Consilierul municipal independent Ion Ștefăniță, care este și director al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din RM, consideră că în acest caz este necesar de investigat modul în care Primăria a făcut posibilă înstrăinarea acestui patrimoniu din balanța municipiului în proprietate privată, distrugerea lui, după care a fost privatizat de cineva.

El a fost susținut de Ilian Cașu, care consideră că pentru astfel de acțiuni Primăria trebuie să poarte răspundere penală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?