X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Şeful de serviciu de la ANSA îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu

28 ian. 2016,, 17:25   Societate
902 1

Şeful de serviciu de la ANSA îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu
Foto: rg.ru

Şeful de serviciu din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, care a fost reţinut de CNA pentru corupere pasivă, va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Decizia a fost luată, astăzi, de magistraţii Judecătoriei Buiucani, deşi procurorii au solicitat 30 de zile de arest după gratii.

Suspectul împreună cu alţi angajaţi eliberau certificate fitosanitare unor agenţi economici din Republica Moldova. Actele erau emise pentru produse agricole moldoveneşti destinate exportului (în special mere). De asemenea, documentele erau folosite pentru a reexporta mărfă de altă origine, camuflată în autohtonă. Un astfel de certificat costa 1.000 - 1.100 de euro.

Potrivit oamenilor legii, au fost depistate mai multe certificate necompletate, în timp ce permisiunea pentru reexport era deja confirmată.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 120.000 la 160.000 lei. De asemenea, suspectul este privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Concucerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?