X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

În Moldova a apărut o nouă speranță a tenisului de masă (FOTO)

28 ian. 2016,, 17:15   Sport
2388 1
Новая восходящая «звезда» молдавского настольного тенниса
Foto: noi.md
În Republica Moldova a apărut o nouă potențială vedetă a tenisului de masă la femei. Este vorba despre discipola Școlii de Tenis de Masă din Dubăsari Ecaterina Șmîganovscaia, în vîrstă de 15 ani. Tînăra sportivă a cîștigat toate cele trei turnee de selectare în echipa națională a țării, acumulînd numărul maxim de puncte – 48.

Zilele trecute Ecaterina a demonstrat din nou că este cea mai bună jucătoare de tenis de masă din Moldova. Astfel, sportiva a devenit campioană absolută a țării la seniori la Campionatul Moldovei la Tenis de Masă, care s-a desfășurat în perioada 23-24 ianuarie. Ecaterina a cîștigat competiția la individual, la perechi (împreună cu coechipiera Irina Rusu) și la mixt (în tandem cu coechipierul Denis Țerna).

În competiția masculină învingător a devenit liderul tenisului de masă moldovenesc, maestrul internațional Denis Țerna din Dubăsari. La individual Denis a acumulat numărul maxim de puncte (48), demonstrîndu-și statutul de lider al competiției.

Pe locul doi s-a plasat Veniamin Dubrovin din Bălți, iar medalia de bronz a fost cucerită de Serjan Uzer din Dubăsari. Anterior Serjan a obținut medalia de argint la Cupa Moldovei, iar acum a fost selectat în echipa națională.

Astfel, în clasamentul neoficial pe echipe o victorie convingătoare au obținut-o discipolii Școlii de tenis de masă din Dubăsari, care au cucerit șase medalii de aur din opt (cîte o medalie de aur au obținut sportivii din Chișinău și Bălți).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?