X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ministerul Transporturilor propune ca banii din Fondul rutier să fie repartizați după criterii europene

28 ian. 2016,, 16:15   Economie
1026 0
Минтранс предлагает делить деньги Дорожного фонда по-европейски
Foto: omg.md
În Republica Moldova urmează să fie implementată o nouă metodologie de repartizare a mijloacelor din Fondul rutier pentru reparația și întreținerea drumurilor naționale și regionale, care ar permite evitarea distribuirii banilor conform criteriilor politice. Declarația a fost făcută de către ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, în cadrul conferinței dedicate sporirii eficienței întreținerii drumurilor locale, informează NOI.md.

La eveniment au participat viceministrul Transporturilor Vitalie Rapcea, șeful Direcției dezvoltarea drumurilor, Andrei Cuculescu, reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, Congresului Autorității Publice Locale, SA „Drumuri Orhei”, SA „Drumuri Strășeni”, SA „Drumuri Ialoveni” și reprezentanți ai autorităților publice locale de nivelul unu și doi.

Iurie Chirinciuc a amintit că în anul 2015 Guvernul a decis să aloce din Fondul rutier 452 de milioane de lei pentru reparația drumurilor de acces la obiectele sociale în orașe și sate, însă aceste mijloace au fost repartizate, în mare parte, pe criterii politice, fiind distribuite preponderent în localitățile conduse de reprezentanții PDM și PLDM.

Ministrul a subliniat că a sosit timpul de schimbat această situație, reformînd sistemul astfel, încît mijloacele din Fondul rutier să fie cheltuite transparent, conform criteriilor europene, ținînd cont de necesitățile concrete. Demnitarul a declarat că primarii trebuie să fie adevărați gospodari și să nu meargă la liderii de partid pentru a cere bani pentru reparația drumurilor, dar să știe că pot obține mijloacele necesare și fără aceștia. „Este necesar de făcut totul pentru ca, începînd cu anul 2016, mijloacele din Fondul rutier să fie repartizate corect, în stil european, nu după criterii politice”, a declarat Iurie Chirinciuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?