Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Piața Roșie a fost evacuată

27 ian. 2016,, 14:50   Externe
1213 3

Foto: ziarulnational.md

Piața Roșie din centrul Moscovei a fost închisă de ieri, fără ca autoritățile să ofere explicații plauzibile. Un ziarist moscovit a aflat de la unele surse pe care le are la Kremlin că Vladimir Putin ar fi suferit un infarct.

„Se vorbește că Vladimir Putin ar fi suferit un infarct. Nu bag mîna în foc pentru această informație furnizată de cineva din interior”, a scris pe twitter jurnalistul Filip Kireev.

O informație despre închiderea Pieței Roșii a fost confirmată și de publicația „Vedomosti” și agenția RBK. Aceste surse au comunicat că, ieri-seară, poliția a evacuat oamenii de pe Piață, inclusiv cei care au amenajate acolo tarabe. Reprezentanții Serviciului federal de pază și protecție, care sînt responsabili de asigurarea obiectelor guvernamentale, inclusiv a primelor persoane în stat, nu au oferit nicio informație vizavi de motivele care au dus la evacuarea Pieței Roșii.

Totuși, reprezentanții poliției au precizat că Piața a fost evacuată din cauză că „era plină cu oameni, care au venit la patinoar”. Martorii au spus că nu era vorba de mai multă lume ca de obicei.

Amintim că, acum un an, președintele Putin nu apăruse în public mai bine de o săptămînă, în preajma clădirilor guvernamentale aterizau elicoptere militare, iar zvonurile au ajuns pînă la faptul că Putin ar fi decedat. În cele din urmă, președintele Putin a apărut în cadrul unei întrevederi cu președintele Kîrgîzstanului.

Vladimir Putin a avut o săptămînă foarte grea. Mai întîi, Curtea Supremă de Justiție din Londra a făcut public un document care ar demonstra că Vladimir Putin ar fi implicat în asasinarea spionului Alexandr Litvinenko. După asta, Putin a refuzat să participe la o conferință internațională pe tema securității care a avut loc la Munchen, de teama să nu fie remis un ordin de arest.

Ulterior, Ministerul Finanțelor din SUA a declarat oficial că Putin ar fi comis acte de corupție în proporții deosebit de mari. Ultima lovitură pentru Putin ar fi fost darea pe post a unui documentar realizat de BBC, în care se spune că acesta ar avea o avere de 40 de miliarde de dolari. Acești bani ar fi fost furați din bugetul de stat al Federației Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?