X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Filip: Returnarea miliardului furat este una dintre priorităţile Guvernului

27 ian. 2016,, 12:05   Economie
906 6
Филип: Возвращение украденного миллиарда является одним из приоритетов правительства
Foto: noi.md
Returnarea miliardului de euro furat din trei bănci este una dintre priorităţile noului guvern al Moldovei. Acest fapt a fost relevat de către prim-ministrul Pavel Filip într-un interviu pentru postul TV românesc Digi 24.

"Organele competente deja lucrează în această direcţie, iar măsurile întreprinse de Guvern trebuie să dea rezultate. Facem tot posibilul pentru a returna aceşti bani în Moldova. Împreună cu colegii, chiar ne-am propus să instalăm un panou prin intermediul căruia să informăm cetăţenii despre sumele de bani recuperate. Cel mai probabil, va fi un panou electronic, amplasat într-un loc public", a spus Filip.

Potrivit lui, cele mai prioritare puncte din programul de activitate al Guvernului sînt reforma în justiţie, lupta cu corupţia şi îmbunătăţirea mediului de afaceri.

"Oamenii sînt preocupaţi de preţurile la energia electrică, gazele naturale, produsele alimentare. Noi trebuie să facem în aşa mod, ca ei să simtă că Guvernul le rezolvă problemele, că guvernarea are grijă de ei. Nu trebuie să căutăm salvarea Republicii Moldova în exteriorul ei. Problemele nu trebuie căutate acolo. Trebuie să ne organizăm mai bine, trebuie să ne mobilizăm. Am rugat colegii să uite de partide şi de viaţa personală şi să muncească. Am experienţă – ştiu cum nu trebuie să lucreze un guvern. Asta însemnă o platformă de comunicare în guvern, iar premierul trebuie să fie un integrator. Să nu ne limităm la platforma de comunicare ce reprezintă guvernul, trebuie încadrată societatea civilă şi platforma parlamentară", a declarat Filip.

Potrivit lui, "integrarea europeană este o problemă internă a ţării".

"Republica Moldova trebuie să se modernizeze şi să se dezvolte pe interior. Uniunii Europene nu-i trebuie o Republică Moldova plină de corupţie şi birocraţie", a opinat premierul.

Vorbind despre acţiunile de protest de la Chişinău, şeful Guvernului a spus că "anterior considera că o presiune din partea societăţii civile ar fi bună pentru mobilizarea Guvernului".

"Acum nu mai gîndesc la fel, pentru că nu sînt sigur că revendicările sincere ale cetăţenilor care erau atunci rămîn aceleaşi", a menţionat premierul.

Pavel Filip și-a exprimat convingerea că în curînd Moldova va primi prima tranşă de 60 de milioane de euro din împrumutul promis de România.

"Sînt condiţionalităţi, oricum eram gata să le îndeplinim, pentru că vrem să impunem o stabilitate financiară, dar şi una socială şi politică. Condiţionalităţile sînt realizabile în foarte scurt timp, cu siguranţă că banii vor veni înainte de a avea un acord semnat cu FMI", a spus Filip.

Întrebat despre relaţiile sale cu Vlad Plahotniuc, premierul a spus că Plahotniuc este prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, iar el este unul dintre vicepreşedinţi.

"Asta e legătura noastră pe platforma de partid. Am făcut aceeaşi universitate, dar la facultăţi diferite. Ne cunoaştem demult", a spus Pavel Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?