Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Ministrul de interne asigură populația de protecție

26 ian. 2016,, 16:30   Societate
1492 9
Глава силового ведомства заверил население в безопасности
Foto: gov.md
Noul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, intenţionează să conteze pe profesionalismul subalternilor în adoptarea deciziilor, relatează NOI.md.

Totodată, potrivit Serviciului de presă al MAI, ministrul a promis să se ghideze de litera legii, deşi Moldova trece printr-o perioadă dificilă. El s-a arătat sigur de competenţa subalternilor săi, care, potrivit lui, sînt capabili să asigure o protecţie adecvată şi un nivel înalt de siguranţă personală fiecărui cetăţean al Republicii Moldova.

Noul ministru nu a evitat să vorbească nici despre problemă stringentă privind corupția. Potrivit lui, el nu va tolera nicio manifestare a corupției și intenționează să obţină o transparență maximă în activitatea oamenilor legii de la toate nivelurile.

Reforma sistemului de justiţie va fi orientată spre vectorul european. MAI mizează pe o cooperare fructuoasă cu partenerii externi. Ministerul a enumerat printre celelalte priorități ale sale sporirea nivelului de încredere a cetăţenilor în poliție, asigurarea securităţii publice și a traficului rutier, precum și lupta cu criminalitatea.

Cabinetul de miniştri a fost aprobat de majoritatea parlamentară la 20 ianuarie. În aceeași zi, Alexandru Jizdan, împreună cu alți membri ai Guvernului, au depus jurămîntul, încălcînd regulamentul de procedură. Acest lucru a provocat nemulţumirea susținătorilor opoziției, care au încercat să ia cu asalt clădirea Parlamentului, și au continuat acţiunile masive de protest în următoarele cîteva zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?