X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Contra Magazin: Rolul de jandarm mondial i se potrivește mai mult Rusiei, decît Statelor Unite

26 ian. 2016,, 10:45   Externe
859 10
Foto: agerpres.ro
Rusia participă activ la soarta mai multor țări, acordînd ajutor celor care au nevoie de el, de aceea este imposibil a o izola în lumea contemporană, scrie publicația austriacă Contra Magazin. Mai mult decît atît, Rusia at putea deveni un jandarm mondial mult mai eficient decît Washingtonul egoist, spune autorul Thomas Roth.

Rusia ar putea deveni un jandarm mondial mai eficient decît vor reuși să fie vreodată SUA, consideră jurnalistul austriac Thomas Roth. În afară de aceasta, istoria denotă că Rusia întotdeauna a fost o țară mai dreaptă decît alte state europene, scrie autorul, de aceea, acum tot mai multe popoare solicită ajutorul ei.

În legătură cu aceasta, ar fi mai rezonabil ca Moscova să devină jandarm mondial, nu „Washingtonul egoist”, menționează Thomas Toth în Contra Magazin. În articolul său el expune o mulțime de argumente care îi fortifică punctul de vedere. Totodată, jurnalistul începe de la premise istorice.

El consideră Rusia moștenitoare a civilizației romano-bizantine, în timp ce Europa s-a format în baza regatelor barbare ale triburilor germanice. Thomas Roth atrage atenția asupra faptului că arbaletele au apărut în Rusia cu trei secole mai devreme decît în Europa. În afară de aceasta, anume prin intermediul Rusiei în țările europene a revenit tehnologia preparării săpunului, pierdută în Evul Mediu, la fel ca și obișnuința de a-l folosi, nu pur și simplu a se scălda în rău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?