|
Foto: facebook.com |
Un restaurant moldovenesc din New-York este deschis chiar și pe timp
de ninsori abundente. După cum au comunicat conaționalii noștri care locuiesc la New-York, aproape toate restaurantele (și nu numai ele) sînt închise pe astfel de vreme. Numai pe moldoveni intemperiile nu i-au speriat, relatează NOI.md.
Restaurantul „Moldova” se află la Brooklyn, unde în mod tradițional se stabilesc cu traiul originari din fosta Uniune Sovietică. El a fost deschis în anul 2012 de conaționalul nostru, moldoveanul Radu Panfil, care a emigrat în SUA în anul 2005. La acest restaurant muncesc tot moldoveni.
Apariția noului restaurant cu bucate naționale a fost observată de ziarul New York Times, dedicîndu-i acestui eveniment o informație și explicîndu-le, totodată, americanilo, unde se află țara omonimă. Cu doi ani mai tîrziu, criticul de restaurant la New York Times a scris deja un articol cu un set mare de fotografii. El a observat că lista de bucate este completată în limbile moldovenească și rusă, iar principala lui mîncare, în opinia autorului, este mămăliga. El le-a relatat cititorilor ce este aceasta și cum se servește. Luînd masa la „Moldova”, oaspetele a menționat porțiile mari de bucate moldovenești.
Autorul articolului a observat și faptul că chelnerițele poartă bluze naționale, brodate manual în Moldova. Pentru împodobirea interiorului au fost utilizate obiecte confecționate de meșteri populari moldoveni.
Sursa foto: facebook.com/steinchik
Adăuga comentariu