X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Gerurile intense au dus la majorarea consumului de gaze

25 ian. 2016,, 12:15   Economie
1046 2

Foto: esp.md

Pe fundalul intensificării gerului, Moldova a majorat consumul de gaze naturale. Acest fapt a fost relevat de către vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, care a menționat că, în ansamblu, pe malul drept al Nistrului consumul de „combustibil albastru” în ianuarie 2016 a depășit cu 4% indicii preconizați anterior. În același timp, el a menționat că Moldova se încadrează în parametrii generali ai volumului de gaze importate, notează NOI.md.

Ministrul Economiei a mai specificat că de la începutul lunii ianuarie tranzitarea gazelor rusești prin teritoriul Moldovei a însumat 1,4 miliarde de metri cubi, depășind cu 40% indicii perioadei respective a anului trecut.

Potrivit lui, gazoductele magistrale pompează prin Moldova în Balcanii de Vest aproximativ cîte 72 mil. m. cubi de gaze pe zi. Referindu-se la evaluarea situației în alte sectoare ale complexului energetic, Octavian Calmîc a specificat că sectoarele electric și termoenergetic funcționează în regim normal, consumatorilor le sînt livrate căldură și energie electrică, toate utilajele funcționează normal, nu se atestă debranșări. Situația este monitorizată permanent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?