Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tehnică, manuscrise și tablouri semnate de Leonardo da Vinci vor fi expuse în capitală

25 ian. 2016,, 10:45   Societate
1257 0

Foto: decorative.ro

Pentru prima dată, locuitorii Moldovei vor avea posibilitatea să vadă în realitate aparate și tehnică construite după schițele lui Leonardo da Vinci, manuscrise și tablouri semnate de celebrul artist plastic. Acest lucru va fi posibil datorită expoziției ce va fi organizată în incinta Muzeului Național de Istorie din capitală pe 1 februarie, informează NOI.md.

Expoziția mobilă „Invențiile Da Vinci”, dedicată marelui Leonardo da Vinci, va ajunge în capitală prin intermediul companiei australiene „Grande Exhibition”, care îl reprezintă pe marele geniu ca inventator, om de știință și inginer.

În cadrul acesteia vor fi expuse peste 200 de exemplare create de artizani din Italia după manuscrisele lui Leonardo da Vinci, unde au fost folosite tehnici unice și materiale din Epoca Renașterii.

În sălile Muzeului vizitatorii vor putea admira numeroase exponate, printre care un tanc, un acvalang, un aparat de zbor, o bicicletă, o parașută, un submarin, un oraș perfect și multe alte invenții ale marelui geniu renascentist.

De asemenea, vor fi expuse cele mai renumite manuscrise și note de anatomie ale lui da Vinci. O atenție deosebită este acordată secțiunii cu tablourile maestrului. Astfel, vor apărea în format 3D „Mona Lisa”, „Cina cea de taină”, „Omul Vitruvian” și unica sculptură a artistului – „Calul Sforza”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?