X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

„Rosselhoznadzor” are noi pretenții față de fructele moldovenești

22 ian. 2016,, 14:30   Economie
1293 2
У Россельхознадзора новые претензии к молдавским фруктам
Foto: moldnews.md
„Rosselhoznadzor” din nou a înaintat pretenții față de producția agricolă moldovenească livrată în Rusia prin Belarus, considerînd că Moldova reexportă fructe din alte țări, informează NOI.md. Potrivit „Rosselhoznadzor”, în urma controalelor efectuate a fost depistată producție aflată în carantină (pere), livrată pe teritoriul Rusiei cu certificate fitosanitare de reexport eliberate de Belarus. Marfa respectivă era în ambalaj atipic de la furnizorii moldoveni „Oguz-Agroprom” SRL și „Intertrade” SRL.

Partea rusă și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest fapt, anunțînd că va continua controalele pentru stabilirea provenienței producției.

Anterior „Rosselhoznadzor” s-a arătat extrem de îngrijorat de situația creată cu livrările producției moldovenești aflate în carantină prin teritoriul Belarusului, menționînd că instituția abilitată de la Minsk certifică în cantități mari producție care nu este specifică producătorilor moldoveni nici după tip, nici după soiuri. Se menționează că partea belarusă sporește volumul mărfii „moldovenești” certificate și livrate în Rusia.

Reprezentanții „Rosselhoznadzor” au declarat că în situația creată doar o vizită comună a specialiștilor ruși și belaruși în Moldova va putea clarifica oringinea adevărată a producției respective. Totodată, colegii belaruși se vor convinge o dată în plus de necesitatea efectuării unui control fitosanitar mai riguros la hotarele Uniunii Economice Eurasiatice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?