Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Filip: Noul guvern va relua în regim de urgență negocierile cu FMI

21 ian. 2016,, 11:00   Economie
1134 2
Филип: Новое правительство срочно возобновит переговоры с МВФ
Foto: kp.md
Noul guvern al Moldovei se va strădui să redeschidă de urgență dialogul cu partenerii de dezvoltare, în primul rînd cu Fondul Monetar Internațional. Acest fapt se menționează în textul alocuțiunii pe care prim-ministrul Pavel Filip l-a pregătit, dar nu a reușit să-l expună integral ieri în Parlament. Programul a fost difuzat de Serviciul de presă al Guvernului. Pavel Filip a menționat în același timp că înainte de acest lucru Cabinetul de Miniștri trebuie să finalizeze bugetul pe anul 2016, relatează NOI.md.

Potrivit lui, în ansamblu, primele 100 de zile ale noului guvern vor fi destinate stabilizării țării din punct de vedere politic, economic și financiar. „Am trecut printr-o perioadă de tulburări, de incertitudine, dar acum e timpul să readucem liniștea în țară și stabilitatea. Nu există obiectiv mai important decît asigurarea protecției cetățenilor prin asigurarea ordinii publice și prin asigurarea salariilor, pensiilor și ajutoarelor sociale”, a declarat Pavel Filip.

El a specificat că în plan general, obiectivul programului de guvernare este creșterea bunăstării, siguranței și calității vieții cetățenilor, în special prin: dezvoltarea economiei și facilitarea creării locurilor de muncă bine plătite, eradicarea corupției și garantarea supremației legii, asigurarea securității personale, fortificarea capacității de apărare a țării, prestarea serviciilor publice accesibile și cost-eficiente, asigurarea protecției sociale pentru grupurile vulnerabile ale populației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?