Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Avertismentul fizicianului Stephen Hawking: Ce ameninta omenirea!

19 ian. 2016,, 20:40   Externe
815 0

Foto: ntcnews.com

Pentru renumitul fizician britanic, urmatorii 100 de ani vor fi extrem de periculosi pentru omenire din cauza progresului stiintei si al tehnologiei.

In opinia omului de stiinta, unul dintre cei mai mari ai momentului, in urmatorii 100 de ani riscul producerii de dezastre pretutindeni pe Terra va atinge nivelul maxim. Din pacate, spune Hawking, omul are nevoie de mai mult de un secol pentru a crea colonii umane in alte locuri din Univers.

"Nu vom reusi sa ne gasim o alta casa in spatiu in urmatorii 100 de ani si, de aceea, trebuie sa fim foarte atenti in toata aceasta perioada", afirma fizicianul britanic.

Concret, cunoscutul cercetatori in varsta de 74 de ani arata cu degetul spre progresul stiintei si al tehnologiilor, bombele nucleare si virusii genetic modificati. In acelasi timp, el reunoaste ca progresul nu poate fi stopat. "Nu-l putem opri, nu-l putem stavili. Deci, trebuie sa recunoastem amenintarile care decurg de aici si trebuie sa invatam sa le controlam", a apreciat omul de stiinta.

Pe de alta parte, intr-un articol publicat pe site-ul Cornell University, Stephen Hawking recunoaste ca gaurile negre nu inghit ireversibil intreaga informatie - o parte iese la suprafata sub forma unui "par moale", fotoni cu energie aproape zero si care raman in locul gaurii negre. Impreuna cu colegii lui, fizicianul afirma ca astfel de particule sunt prezente intr-un numar foarte mare in Univers, dar nu pot fi observate cu ajutorul aparaturii moderne, din cauza energiei lor extrem de mici.

Hawking considera ca acesti fotoni servesc drept purtatori de informatii, unde sunt inregistrate date legate de caracteristicile particulelor, "inghitite de gaura neagra. Extragerea acestei informatii va fi insa foarte dificila, daca nu imposibila. Autorii articolului compara acest proces cu incercarea de a stabili ce anume a ars intr-un incendiu privind la fum si flacari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?