Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Petrenco este nemulţumit de faptul că în sala de judecată se află mascaţi înarmaţi

19 ian. 2016,, 09:20   Politică
840 0
Петренко недоволен пребыванием в зале суда автоматчиков в масках
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului "Casa Noastră – Moldova", Grigore Petrenco, este nemulţumit de prezenţa în sala de judecată a mascaţilor cu arme automat şi a poliţiştilor înarmaţi cu pistoale şi a cerut luni, în şedinţă, judecătorului sectorului Rîşcani, Ludmila Ursu, ca aceştia să părăsească şedinţa.

El a spus că nu înţelege logica instanţei, care permite prezenţa în sală a păzii înarmate, în timp ce jurnaliştilor nu li se permite să înregistreze video şi audio.

"În numele tuturor acuzaţilor, cer ca poliţiştii să plece. Am fi acceptat prezenţa acestora, dacă ar fi fost angajaţi ai sistemului judiciar, nu ai Ministerului de Interne. Prezenţa lor în sală cu arme puţin probabil contribuie la examinarea echidistantă şi imparţială a dosarului", a afirmat Petrenco.

Potrivit altui acuzat, Mihail Amerberg, în sala arhiplină de judecată este inadmisibilă prezenţa oamenilor înarmaţi.

"Nu înţeleg de ce atunci cînd a fost adus ex-premierul Vlad Filat angajaţii diviziunii speciale a Centrului Naţional Anticorupţie nu au fost înarmaţi, iar nouă ni se acordă asemenea onoruri! Şi vă explic de ce. Tot ce se întîmplă aici este un spectacol organizat la ordinul oligarhului Vlad Plahotniuc", a spus el.

Opinia acuzaţilor a fost sprijinită de avocaţi, însă judecătoarea Ursu a decis că "acestea sînt opinii personale ale participanţilor la proces".

"Să nu tensionăm situaţia. Trebuie să începem examinarea cazului în fond. Decizia de prezenţă în sală a poliţiştilor este prerogativa MAI, şi nu a instanţei", a spus ea.

În total dosarul "grupului Petrenco" este examinat de un complet format din judecătorii Ludmila Ursu, Grigore Cazacu şi Tatiana Bivol.

Aceasta este prima şedinţă la care urma să înceapă examinarea în fond a dosarului.

Aceasta a fost precedată de înconjurarea clădirii judecătoriei de zeci de persoane înarmate cu cagule pe faţă şi căşti. Ieşind din vehiculul special, toţi membrii "grupului Petrenco" au strigat "Jos Plahotniuc!".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?