X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Continuă lucrările de curățare a drumurilor în centrul și sudul Moldovei

18 ian. 2016,, 17:05   Societate
636 0
Продолжаются работы по расчистке дорог в центре и на юге Молдовы
Foto: rul.ua
Actualmente, circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este satisfăcătoare cu excepţia unor sectoare de drumuri care sunt supuse întroienirii, după cum urmează:

-M3 Chişinău-Cimişlia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti, km 154- 160 (sectorul Ciumai-Burlăceni) - sectorul este blocat; km 197-211 (sectorul Vulcăneşti - Slobozia Mare)-circulaţia se desfăşoară dificil;

-R30 Anenii-Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă - frontiera cu Ucraina, km 85-95 (r-ul Ştefan Vodă în preajma s. Olăneşti-Tudora) - circulaţie este dificilă.

Din cauza vântului puternic pe unele sectoare de drumuri locale se formează suluri de zăpadă, care provoacă temporar întreruperi de circulaţie şi anume:

-raionul Căuşeni: drumul local L 533 R31 Ucrainca-Zviozdocica-Tocuz-Sălcuţa; L 549 Căinari-Baurci-Codreni; L 548 Cârnățenii Noi-Coşcalia-Plop; -raionul Ştefan Vodă: satele Simeonovca, Brezoia, Talmaz, Ştefăneşti, Copceac, Volintiri şi Ciobruciu; -raionul Cahul: satele Ursoaia, Lebedenco, Gavanoasa şi Badicul Moldovenesc; -raionul Cantemir: satele s. Flocoasa, Constantinovca, Bobocica, Enichioi şi Haragâș, pe care circulaţia rămîne dificilă.

Suplimentar în zonele menţionate sunt antrenate 15 mecanisme speciale care lucrează la deszăpezirea drumurilor.

La moment în procesul tehnologic sunt antrenate 192 mecanisme specializate, 193 muncitori rutieri şi utilizate 982 tone material antiderapant.

Lucrările se efectuează în regim non-stop. Circulaţia rutieră pe drumurile din zona de centru şi sud a republicii este asigurată în condiţii de iarnă ce impun dotarea unităţilor de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului circulației rutiere în vigoare.

Sectoarele menţionate sunt patrulate în comun cu reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare a MAI şi după necesitate se instituie restricţii temporare pentru circulaţia transportului de mare tonaj.

Serviciul de presă MTID menționează că, la moment, echipele de deszăpezire lucrează în sectoarele în care se circulă cu dificultate. Datele prezentate reflectă situația din 18 ianuarie ora 07.00. Vom reveni cu informații actualizate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?