Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Filip: Noul guvern va fi format pe criterii politice

18 ian. 2016,, 12:30   Politică
923 1

Filip: Noul guvern va fi format pe criterii politice
Foto: moldnews.md

Candidatul desemnat la funcția de premier, Pavel Filip, a declarat că, chiar dacă și-ar dori să formeze un guvern tehnocrat, realitățile nu permit acest lucru. Democratul a confirmat astăzi că echipa guvernamentală va fi formată pe criterii politice, notează NOI.md.

„Este un guvern politic, pentru că doar un guvern politic își poate asuma pe deplin responsabilitatea în fața societății. Sînt ambiționat să avem o echipă guvernamentală profesionistă și integră, astfel încît să facem față provocărilor. Sînt conștient de situația deloc ușoară în care s-a pomenit Republica Moldova”, a menționat Filip în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare.

Candidatul desemnat a declarat că în cel puțin două zile programul de guvernare și componența cabinetului de miniștri vor fi definitivate.

Pavel Filip și-a expus opinia și față de sesizarea PSRM depusă astăzi la Curtea Constituțională, prin care a fost contestat decretul de nominalizare a lui în calitate de candidat la funcția de premier. „Este dreptul lor, cunoaștem foarte bine care sînt intențiile și doleanțele socialiștilor de a ajunge la alegeri anticipate. Folosesc pe deplin toate posibilitățile pe care le au la îndemînă”, a comentat Filip.

Pînă la această oră, Pavel Filip a purtat consultări cu cei 14 foști deputați comuniști, cei șapte liberal-democrați care s-au alăturat majorității parlamentare, dar și cu colegii din PD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?