X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Păduraru își retrage candidatura

15 ian. 2016,, 16:33   Politică
1419 7

Foto: pan.md

Ion Păduraru a anunțat că își retrage candidatura înaintată la funcția de premier. Decizia a fost anunțată în această seară, în cadrul unui briefing, notează NOI.md.

Păduraru a precizat că șeful statului, Nicolae Timofti, a semnat deja decretul de abrogare a hotărîrii adoptate în seara zilei de ieri, cu privire la nominalizarea sa în calitate de candidat.

„Șefului statului i-a fost prezentată astăzi o declarație nouă, semnată de 55 de deputați prin care se atestă disponibilitatea de a susține un alt candidat, Pavel Filip. În aceste condiții, în care există o majoritate certă, constat lipsa unor perspective de a purta un dialog politic în vederea realizării sarcinilor care îmi revin. Nu cred că ar fi în beneficiul țării și nici corect din punct de vedere politic să existe o eventuală confruntare a mea cu majoritatea. L-am anunțat pe președinte că îmi depun mandatul”, a comunicat Păduraru.

Secretarul general al Aparatului Președintelui a mai declarat că nu și-a dorit să creeze condiții artificiale pentru dizolvarea Parlamentului. „Am nimerit într-o situație foarte dificilă. În situația în care există o majoritate confirmată, nu am mai avut posibilitatea să încep dialogul cu fracțiunile parlamentare. Nu văd ce aș putea face, dacă majoritatea are candidatul său. Este o situație de confuzie”, a explicat Păduraru.

Totodată, aceasta a precizat că susține noua candidatura propusă de majoritate, cea a lui Pavel Filip. „Personal consider că este una de compromis și președintele urmează să o examineze”, a adăugat Păduraru.

Precizăm că Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Păduraru în calitate de candidat la funcția de premier, ieri seară, după ce majoritatea parlamentară a refuzat să înainteze un alt candidat decît Vlad Plahotniuc. În această dimineață, democrații au decis să-l propună pe Pavel Filip pentru postul de premier.


Păduraru a precizat că șeful statului, Nicolae Timofti, a semnat deja decretul de abrogare a hotărîrii adoptate în seara zilei de ieri, cu privire la nominalizarea sa în calitate de candidat.
„Șefului statului i-a fost prezentată astăzi o declarație nouă semnată de 55 de deputați prin care se atestă disponibilitatea de a susține un alt candidat. În aceste condiții, în care există o majoritate certă, constat lipsa unor motive de a purta un dialog politic în vederea realizări sarcinilor care îmi revin. Nu cred că ar fi în beneficiul țării și nici corect din punct de vedere politică să existe o eventuală confruntare a mea cu majoritatea. L-am anunțat pe președinte că îmi depun mandatul”, a comunicat Păduraru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?