Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Politician bavarez a trimis lui Merkel un autobuz cu imigranti

15 ian. 2016,, 15:45   Externe
933 1

Foto: ruvr.ru

Un politician infuriat din Bavaria a trimis un autobuz plin de refugiati intr-o calatorie de 7 ore pana la birouldin Berlin al Cancelarului Angela Merkel , in semn de prostest impotriva politiciilor sale deschise asupra imigrantilor, anunta Reuters.

Un purtator de cuvant al lui Peter Dreier din orasul sudic Landshut a confirmat pentru Reuters ca joi au fost trimisi 31 de refugiati intr-o calatorie de 550 de kilometri pana la Berlin.

Un videoclip postat pe site-ul ziarului german Die Welt arata ofiteri de politie ce urcau zeci de barbati si femei cu bagaje intr-un autobuz, pe un drum de tara.

Dreier pare sa fi actionat conform amenintarilor pe care ii le-a facut cancelarului german anul trecut. Criticand argumentele acesteia cum ca Germania ar putea face fata fluxului de migranti, acesta a lansat un avertisment telefonic catre cancelar in octombrie.

"Daca Germania primeste 1 milion de refugiati, din punct de vedere matematic, asta inseamna ca 1800 vor ajunge in districtul meu. Ii voi primi pe acestia, dar daca sunt mai multi de atat, ii voi trimite catre biroul dumneavoastra", a amenintat Dreier, citat de Die Welt.

Dreier, ce nu a prezentat niciun comentariu, reprezinta Die Freie Waehler (Alegatorii Liberi), un grup de politicieni ce nu au o politica unanima, ci mai degraba campanii pe puncte individuale, majoritatea la nivel local.

Merkel e supusa unor presiuni tot mai puternice pentru a opri fluxul de migranti ce intra in Germania, majoritatea din zonele de razboi din Orientul Mijlociu si Africa. Aproximativ 1.1 milioane de oameni au intrat in Germania anul trecut, si alte mii continua sa ajunga in fiecare zi.

Autoritatile locale sunt supuse presiunilor, atat din punct de vedere financiar cat si logistic sa asigure cazarea si ingrijirea refugiatilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?