X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Viața lui Mihai Eminescu, reflectată într-o expoziție

13 ian. 2016,, 16:45   Societate
1388 0

Выставка, посвященная Михаю Эминеску
Foto: trm.md

Pe 15 ianuarie, cînd se împlinesc 166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, în centrul capitalei va fi vernisată o expoziție dedicată acestui geniu al poeziei. Aceasta se va regăsi la Galeria La Rond, situată în preajma statuii lui Ștefan cel Mare și Sfînt, informează NOI.md.

Expoziția, intitulată „Mihai Eminescu… În mine bate inima lumii”, va conține 24 de bannere, care vor reflecta parcursul biografic al poetului. Vor fi expuse o serie de documente și fotografii ale poetului, fragmente de proză, poezii, articole și scrisori. O parte a expoziției va fi dedicată corespondenței dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle. De asemenea, vor fi afișate și comentariile asupra operei și personalității poetului făcute de-a lungul timpului de persoane importante ale culturii, de la Titu Maiorescu, G. Ibrăileanu, G. Călinescu pînă la Mircea Eliade și Constantin Noica.

La eveniment vor fi prezenți tineri actori ce vor fi îmbrăcați în costume de epocă din perioada eminesciană, concepute de artistul plastic Iurie Matei, împreună creînd o atmosferă din secolul XIX.

Vernisarea expoziției va avea loc la ora 11.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?