X 
Transnistria stiri: 1393
Preşedintele stiri: 4035

Cel mai frecvent încalcă legislaţia frontalieră cetăţenii străini

11 ian. 2016,, 13:30   Societate
814 1
Иностранцы чаще остальных нарушают пограничные порядки РМ
Foto: politikus.ru
Săptămîna trecută Poliţia de Frontieră a depistat 55 de persoane care au încălcat legislaţia migraţională. Cele mai frecvente cazuri de încălcare au fost comise de către cetăţeni străini. Astfel, 17 dintre aceștia nu şi-au prelungit la timp termenul de şedere în Moldova, relatează NOI.md.

Continuă să fie stringentă situaţia privind persoanele aflate în conflict cu legea. În ultimele şapte zile acestea au întreprins 13 tentative de trecere a frontierei de stat, însă au fost reţinuţi de către Poliţia de Frontieră. Totodată, alte 11 persoane au încălcat regimul frontierei şi punctelor de control, iar încă 3 au fost reţinute în urma constatării altor abateri la frontieră.

Şase pasageri au încercat să treacă controlul de frontieră cu acte false. Iar cinci transportatori au fost documentaţi pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate. Trei automobile controlate de angajaţii Poliţiei de Frontieră s-au dovedit a fi date în consemn. Vehiculele au fost reţinute la punctele de control pînă la elucidarea tuturor circumstanţelor.

În perioada de referință, 45 de cetăţeni străini au primit refuz de intrare în Moldova. Totodată, 34 de concetățeni de-ai noştri s-au confruntat cu probleme în străinătate. Astfel, şapte cetăţeni ai RM au fost neautorizați în Uniunea Europeană, iar patru au fost deportați. Un moldovean a fost deportat din Rusia, iar 22 de cetăţeni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă.

Săptămîna trecută frontiera RM a fost traversată de 297 mii 322 de persoane şi aproape 60 de mii de unităţi de transport.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?