X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Potențialul ministru al Economiei: Ambasadorii nu trebuie să plece în străinătate ca la odihnă

4 ian. 2016,, 11:15   Economie
722 2

Potențialul ministru al Economiei: Ambasadorii nu trebuie să plece în străinătate ca la odihnă
Foto: unimedia.info

Candidatul nominalizat la funcția de ministrul al Economiei, Marin Ciobanu, susține că o parte din vină pentru lipsa investițiilor străine în Republica Moldova o poartă și ambasadorii. În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Ciobanu a precizat că șefii misiunilor diplomatice ar trebui obligați prin contract să atragă investiții străine anual în Republica Moldova, informează NOI.md.

„Pe parcursul a șase ani, cu regret, eu nu am avut nicio solicitare din partea vreunui ambasador sau a unui atașat economic, care să vină cu o propunere de a organiza o vizită pentru un investitor sau o consultanță. Pe cînd eram student, am reușit să aduc cîte doi-trei investitori pe an, or, ei au un alt statut acolo. Cred că atașații economici trebuie să fie în subordinea directă a Ministerului Economiei”, a explicat potențialul ministru.

Potrivit lui Ciobanu, munca ambasadorilor moldoveni peste hotare s-a dovedit a fi ineficientă în ultimii ani sub aspectul atragerii investițiilor. „Ambasadorii nu trebuie să plece în străinătate la odihnă pe patru ani și doar să se dea cu părerea. Noi îi schimbăm dintr-o țară în alta, iar ei stau și își beau cafeaua. Dacă li se vor înainta anumite condiții, astfel încît, dacă timp de un an nu aduc 2-3 investitori, atunci automat riscă să fie rechemați din funcții, ei vor deveni foarte inventivi și vor aborda direct investitorii”, a adăugat Ciobanu.

Întrebat de ce a acceptat să fie nominalizat la funcția de ministru al Economiei, Marin Ciobanu a menționat că din responsabilitate civică. „Cred că deja carul s-a urnit din loc și trenul nu are frînă. Eu cred în deșteptarea societății civile. Voi rămîne în tren, indiferent care va fi votul de astăzi din Parlament”, a punctat Ciobanu, care în prezent este administrator principal al Zonei Economice Libere Bălți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?