X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Gerul nu cruță pe nimeni: Un boschetar a ajuns la reanimare, iar alţi doi au rămas fără degete

4 ian. 2016,, 12:15   Capitala
775 1
В столице зарегистрированы первые в этом году случаи обморожения
Foto: doctor54.ru
Gerul nu cruță pe nimeni. Șase oameni ai străzii au ajuns aseară la spital. Unul se află în secţia reanimare, iar alţi doi au rămas fără degete de la picioare, din cauza degerăturilor.

"Patru persoane cu hipotermie, două persoane cu degerături chiar de gradul patru, la membrele inferioare, din păcate acolo o să fie nevoie de intervenție chirurgicală și o persoană internată în secția reanimare, în stare destul de gravă", a declarat Eugen Capchelea, medic-chirurg.

"În cazul bărbatului de 19 ani, acesta este militar în termen, de la Unitatea din Cahul. A venit să sărbătorească în Chişinău. Se pare că seara afost agresat, şi a doua zi a solicitat servicii de urgenţă. Avea degerături la degetele de la picioare, comoţie cerebrală şi a fost dus la spitalul militar.", a spus Diana Blanaru, ofiţer de presă al Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească.

Persoanele fără adpost care nu necesitau internare au preferat să rămână pe coridoarele spitalului, unde e cald. Ei spun că că nu au unde să meargă:

"Am fost adus dimineața de o ambulanță. Eram în stradă, m-au observat niște oameni când dormeam pe un scaun. N-am unde să mă duc".

"Da, afară e foarte frig și m-au adus de la gară. -Veți înopta aici? - Da."

Un alt bărbat s-a adăpostit peste noapte într-o subterană din centrul Capitalei. El şi-a argumentat decizia prin faptul că frigul e prea mare ca să ajungă până la centrul de triere, unde putea fi găzduit.

"E departe, eu nu știu pe unde să mă duc. Măcar aici e cald".

Gerul i-a pus la grea încercare și pe măturători. Aceștia spun că îşi pun la bătaie sănătatea pentru un salariu de cel mult 1200 de lei:

"Greu, greu. La noi nici nu ai unde să te încălzești. Am îmbrăcat cufaica. Cizme călduroase. Sănătatea o pierzi liber".

Paznicii de la Piața Centrală au găsit însă o alternativă:

"Sunt îmbrăcat tare gros, nu mă tem. Am încă trei pulovere de desubt. Iată și mănuși."

Iar şoferii au ieşit mai devreme din case, în această dimineaţă:

"Ieșim, încercăm să pornim motorul, să se încălzească toate agregatele. -Nu întârziați la lucru, cât timp vă ia? -În jur de jumate de oră. Se cheltuie motorină, cosumul este mai mare".

De marţi, temperaturile vor creşte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?