Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Popov dezminte: Nu sînt candidatul PD la funcția de prim-ministru

31 dec. 2015,, 12:01   Politică
1337 2

Foto : dantomozei.ro

Ambasadorul Republicii Moldova în Austria, Andrei Popov, a dezmințit zvonul lansat ieri de Renato Usatîi precum că ar fi candidatul PD la postul de premier. Totodată, acesta a anunțat că demisionează din organele de conducere ale PD, notează NOI.md.

„Ieri un politician mi-a invocat numele în contextul posibilei nominalizări din partea PD pentru poziția de prim-ministru. Această informație este lipsită de orice suport factologic. Nimeni niciodată, din rîndul colegilor din PD și din conducerea acestuia, nu m-a abordat la subiectul unei posibile nominalizări pentru această funcție”, a precizat Popov astăzi, în cadrul unui briefing.

Diplomatul a mai anunțat că a decis să se retragă din Consiliul național politic al formațiunii, întrucît nu împărtășește viziunile conducerii PD. În opinia lui Popov, președintele partidului era obligat să convoace Consiliul național pentru a adopta decizii în numele întregii echipe, lucru care nu s-a întîmplat.

„În ultimele luni am asistat la un conflict intern între necesitatea de a fi corect, loial și un membru de echipă și poziția mea proprie. Consider că în ultimele luni, comportamentul PD, decizia de a susține moțiunea de cenzură înaintată de PSRM a generat de fapt această criză politică și incapacitatea de a găsi o rezolvare rapidă, așa cum președintele Marian Lupu a anunțat chiar în ziua demisiei”, a explicat Andrei Popov.

Acesta a mai precizat că nu intenționează să plece din partid. "Nu am nicio intenție să plec din partid, să fie clar. Consider că PD este o forță unificatoare de centru-stînga".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?