X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Sturza a criticat activitatea lui Arapu în funcţia de ministru al finanţelor

31 dec. 2015,, 10:15   Politică
803 0
Стурза раскритиковал работу министра финансов
Foto: alfanews.md
Candidatul la funcţia de prim-ministru, Ion Sturza, consideră că ministrul în exerciţiu al Finanţelor, Anatol Arapu, a gestionat finanţele publice cu numeroase încălcări. Asemenea opinie el a exprimat miercuri, în cadrul întrevederii cu reprezentanţii asociaţiilor agricole.

Sturza a spus că Arapu a plecat din ţară şi preferă să se dea cu schiurile, ignorînd problema găurii financiare de 2 miliarde de lei.

"Din această cauză, este imposibil de finanţat alte proiecte şi programe, cu excepţia achitării salariilor şi pensiilor. Rămîne o sumă mică pentru achitarea în ianuarie-februarie 2016. Posibil, va reveni în ţară deja după aprobarea noii componenţe a Guvernului, din care el nu va face parte. Vreau să spun că Arapu a gestionat finanţele publice în scopuri nobile, fără rea-voinţă, dar a făcut-o netransparent şi ambiguu", a menţionat candidatul.

Potrivit lui, Arapu foloseşte o tactică incorectă, încercînd să repartizeze de sine stătător resursele statului.

"Lipseşte o politică clară de repartizare a finanţelor. Am avut o asemenea politică. Exista o formă de repartizare şi oamenii o cunoşteau. Chiar de banii nu erau transferaţi la timp, cetăţenii puteau spera", a spus Sturza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?