Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Obama efectuează o vizită în Germania la sfârșitul lunii aprilie

31 dec. 2015,, 04:00   Externe
742 0

Foto: newsru.com

Barack Obama va merge în Germania pentru a se întâlni cu cancelarul Angela Merkel, dar și pentru a participa la uriașul târg-expoziție de la Hanovra, o premieră pentru un președinte american, notează AFP. Liderul administrației de la Washington va profita de a cincea vizită pe care o efectuează în Germania pentru a apăra Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP), a precizat Casa Albă într-un comunicat.

TTIP urmărește eliminarea barierelor comerciale dintre Uniunea Europeană și Statele Unite și reducerea obstacolelor în schimburile de bunuri și servicii între cele două regiuni, însă suscită puternice rezerve în societatea civilă.

Statele Unite și UE speră să ajungă la un acord în 2016 înainte de încheierea celui de-al doilea mandat al președintelui Barack Obama, au afirmat negociatorii cu prilejul unei runde de discuții desfășurate la sfârșitul lunii octombrie la Miami (sud-estul SUA).

Această vizită "subliniază legăturile politice și economice de lungă durată" care unesc cele două țări, precum și angajamentul Statelor Unite în domeniile comerțului și investițiilor, surse "de locuri de muncă și creștere economică pe cele două maluri ale Oceanului Atlantic", a precizat Casa Albă.

La Hanovra, Barack Obama va promova inovațiile americane și va încerca să atragă investitori în Statele Unite. Târgul de la Hanovra (Hannover Messe), înființat în 1947, atrage anual aproximativ 6.500 de expozanți și 200.000 de vizitatori din lumea întreagă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?