X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Pettit: Furturile și corupția vor continua, în lipsa reformelor

30 dec. 2015,, 15:31   Politică
738 7

Pettit: Furturile și corupția vor continua, în lipsa reformelor
Foto: uropalibera.org

Anul 2015 a fost unul cu multe provocări, pe alocuri tragice pentru poporul Republicii Moldova. De această părere este ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, James Pettit, care s-a referit în special la furtul de proporții din sistemul bancar și la instabilitatea politică perpetuă din acest an. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, notează NOI.md.

„Din păcate, a fost un an cu multe provocări, am fost martorii multor lucruri pe care, vorbind direct, le consider tragice: unul este pierderea enormă din scandalul bancar, altul este instabilitatea în guvern. Eu am sosit în luna ianuarie și deja au fost vreo patru prim-miniștri de atunci, ceea ce nu e bine pentru poporul Moldovei”, a subliniat Pettit.

Diplomatul american se arată convins că motivul pentru care Moldova este considerată cea mai săracă țară din Europa constă în lipsa reformelor. „Costul pe care îl plătește poporul Moldovei pentru lipsa reformelor este evident. Alte foste republici sovietice se descurcă foarte bine și deja sînt în UE. Neimplementarea reformelor va duce la continuarea corupției masive, a furturilor masive, fapt ce nu va permite dezvoltarea economica a Moldovei, și, astfel va face imposibila atragerea investițiilor”, a explicat ambasadorul SUA.

James Pettit mai afirmă că nu găsește un motiv rezonabil care să justifice ezitarea autorităților în ceea ce privește implementarea reformelor. „Nu-mi pot explica de ce varietatea de guverne care au fost la putere numai anul acesta nu au reușit să implementeze reformele de bază, și anume reforma în sectorul financiar, pentru a preveni repetarea furtului bancar”, a punctat ambasadorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?