Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Saakaşvili a fost declarat omul anului în Ucraina

30 dec. 2015,, 11:35   Externe
764 5

Эксперты назвали Саакашвили политиком года в Украине
Foto: mk.ru

Mihail Saakaşvili, guvernatorul regiunii Odesa, a fost declarat omul anului în Ucraina, devansandu-l pe președintele Petro Porosenko și prim-ministrul, Arsenii Iațeniuk.

Fostul lider de la Tbilisi, în vârstă de 47 de ani, a fost ales politicianul anului de către Fundația pentru „Inițiative Democratice în numele lui Ilko Kucheriv”, potrivit Ukrinform.

Politicianul care a înregistrat cel mai mare succes în anul 2015, potrivit experților, este Mihail Saakașvili. Pentru acesta au votat 29 experți din 58. Pentru președintele Petro Poroșenko au votat 22 de experții, în timp ce a treia poziție în clasament este ocupată de liderul partidului Batkivşcina, Iulia Timoşenko.

Politicianul care a înregistrat cel mai mic succes în anul 2015 este prim-ministrul Arsenii Iațeniuk, care a primit acest calificativ din parte a 18 experți.

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, dușmanul jurat al Moscovei, a fost numit guvernator al regiunii ucrainene Odessa în luna mai 2015.

Orașul Odessa, cu o populație de un milion de locuitori, este principalul port ucrainean și se află în apropierea Transnistriei. Președintele Vladimir Putin îl menționase în urmă cu un an ca făcând parte din proiectul Novorossia (Noua Rusie) pe care i-ar fi plăcut să-l vadă pus în practică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?