X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Trei posturi de televiziune riscă să fie sancționate

30 dec. 2015,, 10:00   Societate
997 0
Три молдавских телеканала могут наказать за пиратство
Foto: habrahabr.ru
Trei posturi de televiziune riscă să fie sancționate pentru piraterie. Consiliul Coordonator al Audiovizualului a fost sesizat de trei companii internaţionale, care susțin că posturile de televiziune MBC, TVC 21 și N4 au difuzat filme și seriale cu încălcarea drepturilor de autor.

CCA le-a solicitat posturilor vizate să-i prezinte contractele pentru difuzarea acestora, iar autenticitatea documentelor va fi verificată de instituţiile de drept.

Compania Sony acuză postul de televiziune MBC că ar difuza neautorizat serialul de producţie americană "House of Cards". O altă companie susţine că postul N4 a încălcat prevederile contractuale prin care este permisă difuzarea a 92 de filme și seriale.

"A treia sesizare a parvenit de la 'Zao Cinemotion Grup' prin care solicită verificarea legalității difuzării de către postul de televiziune TVC 21 a operei audiovizuale 'Nulevoi Kilometr'. Respectiv în toate aceste demersuri se invocă încălcarea drepturilor de autor asupra difuzării operelor audiovizuale", a explicat șeful Direcției juridică CCA, Ion Duhlicher.

În urma sesizărilor depuse, CCA a dispus verificarea contractelor.

"Contractele care vor fi prezentate, noi nu avem pârghii de a verifica veridicitatea lor, dar este exclusiv dreptul organelor de anchetă și afacerilor interne, noi vom expedia aceste contracte și vor verifica dacă au fost achitate aceste drepturi pentru operele audiovizuale sau nu", a precizat președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dinu Ciocan.

Solicitaţi să comenteze acuzaţiile, reprezentanţii postului de televiziune N4 au spus ca vor verifica, dacă au fost comise încălcări, şi că vor prezenta toate actele necesare Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Celelalte două posturi nu au reacţionat încă.

Pentru a evita asemenea situații, CCA va solicita, de la anul, tuturor posturilor de televiziune să prezinte contractele privind dreptul de difuzare a producţiei străine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?