Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Belarus vinde troleibuze cu aer condiționat de două ori mai ieftin decît cele cumpărate de Chirtoacă

23 dec. 2015,, 12:10   Capitala
1290 6
Беларусь продает троллейбусы с кондиционером в два раза дешевле тех, что купил Киртоакэ
Foto: bloknot-moldova.md
Este vorba despre troleibuze moderne model A32102, producție a Uzinei „Belkommunmaş”, preţul cărora recalculat în grivne constituie 2 milioane, adică 78 mii 152,4 de euro (la cursul de schimb de astăzi). La acest preț ele au fost oferite oraşului Dnepropetrovsk (Ucraina).

Aceste mijloace de transport nu sînt inferioare troleibuzelor, procurate de Primăria Chișinău. Mai mult ca atît, potrivit informațiilor postate pe site-ul producătorului belarus, troleibuzul model 32102 este o modificare avansată a modelului belarus-moldovenesc 321, asamblat la Chișinău.

Troleibuzele de producția „Belkommunmaş”, model A32102 au suspensie pneumatică, sistem regenerativ (sistem care permite recuperarea energiei în rețeaua electrică în timpul frînării sau circulaţiei cu viteza neutră, ce oferă posibilitatea de a economisi pînă la 30%) și control electronic avansat. Ele au o podea joasă, precum şi dispun de rampe pentru persoanele cu dezabilităţi. Atunci cînd ușile sînt deschise, circulaţia troleibuzului este complet blocată, pentru ca pasagerii nu cadă prin ușile întredeschise. Şi cel mai important lucru – ele sînt dotate cu sistem de climatizare atît în compartimentul pentru pasageri, cît și în cabina şoferului. Prețul unui troleibuz constituie mai puțin de 80 de mii de euro. Totodată, acesta este preţul troleibuzului care poate fi livrat la Chișinău deja asamblat.

Reamintim că anterior Dorin Chirtoacă a declarat cu mîndrie că noile troleibuze ajung la chişinăuieni la un preț rezonabil, chipurile, cel mai mic preţ în regiunea noastră - 150 de mii de euro fiecare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?