Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

O companie elvețiană, dispusă să construiască un aeroport de mărfuri la Bălți

22 dec. 2015,, 12:05   Business
1429 7
Швейцарская компания готова построить грузовой аэропорт в Бельцах
Foto: infotag.md
La Bălți ar putea fi construit un port aerian care va lucra preponderent cu aeronave de marfă. Holdingul elvețian „Militzer&Munch” s-a arătat interesat de realizarea proiectului de construcţie a acestuia, relatează NOI.md.

Construcţia noului aeroport internațional în nordul Moldovei va fi efectuată cu sprijinul financiar al holdingului „Militzer&Munch”. Acest lucru l-a declarat în cadrul unei conferințe de presă președintele Asociației Naționale pentru Protecția Creaţiei Intelectuale (ANPCI), fostul viceministru al Transporturilor (1996-1999) Iurie Gheorghiţă. El reprezintă interesele holdingului elvețian în Moldova. Potrivit lui, la etapa inițială a proiectului vor fi necesare investiţii în valoare de peste 30 de milioane de euro. Partenerii elvețieni sînt dispuşi să ofere orice asistență financiară. Totodată, vor putea fi create 200 de locuri noi de muncă.

„În prima etapă va fi necesar să se perfecteze toate documentele necesare și să se coordoneze proiectul cu autoritățile. Acest lucru ar putea dura aproximativ șase-șapte luni”, a declarat Gheorghiță. El a menționat că ANPCI a trimis o scrisoare ministrului interimar al Economiei, Stephane Bride. De la Guvern se cere doar să confirme faptul că proiectul corespunde tuturor normelor legislative. Toată povara financiară și-o vor asuma investitorii. Construcția propriu-zisă ar putea începe deja la mijlocul anului 2016 și să dureze doi-trei ani.

Este vorba despre construcţia unui nou aeroport de la zero. Pentru construcția lui ar putea fi alocat teritoriul actualului aeroport funcţional „Bălți-Leadoveni”, situat la 15 km de capitala de nord. Suprafaţa noului obiect ar putea ajunge la 148 de hectare.

Holdingul „Militzer&Munch” se specializează în transportul aerian de mărfuri și are peste o sută de filiale în 30 de țări ale lumii. Compania a fost fondată peste cu 130 de ani în urmă. Sediul ei se află în Elveția.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?