X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Cioloș a relatat cînd România va ajuta financiar Moldova

21 dec. 2015,, 10:00   Economie
672 0
Чолош рассказал, когда Румыния поможет Молдове финансами
Foto: gagauzmrdia.md
România este dispusă să ofere asistență financiară Republicii Moldova cu anumite condiții. Declarația aparține premierului român, Dacian Cioloș, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, informează NOI.md.

Potrivit presei de la București, Dacian Cioloș a menționat că România are intenția să acorde un sprijin financiar Republicii Moldova în măsura în care va vedea la Chișinău un guvern care să se angajeze în reformele în care Republica Moldova s-a angajat atunci cînd a semnat Acordul de asociere cu UE.

Premierul român a spus că România dorește să lucreze strîns și cu Comisia Europeană, și cu FMI pentru ca această asistență financiară să ajungă la timp și că ea susține un proces de reforme, de luptă împotriva corupției, de eficientizare a administrației de deschidere a mediului economic, a mediului de afaceri.

Dacian Cioloș a subliniat că în acest moment este important să se investească toate resursele necesare pentru a stimula și dezvolta și cooperarea economică cu țările din vecinătatea estică, semnatare ale acordurilor de parteneriat cu UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?