Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Putin: Orice avion turc care intră neautorizat în Siria va fi doborît

17 dec. 2015,, 16:50   Externe
1187 7

Foto: vizhevske.ru

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că doborîrea bombardierului rus a fost un "act inamic" al Turciei pentru a face pe placul Statelor Unite, avertizînd că forţele ruse vor doborî orice aparat militar rus care va intra în Siria.

"Dacă doborîrea avionului rus ar fi fost un accident, aşa cum susţine Turcia, ar fi trebuit să prezinte scuze. În schimb, turcii au căutat susţinerea NATO", a declarat Putin, conform Corriere della Sera.

"Nu există nicio posibilitate de a ajunge la un acord cu Turcia. Prin doborîrea bombardierului Suhoi Su-24, poate că Turcia a vrut să facă pe placul Statelor Unite, poate că autorităţile turce au vrut să arate Statelor Unite şi Uniunii Europene că sînt un partener de încredere", a adăugat liderul rus, trecînd la ameninţarea directă a Ankarei.

"Dacă pînă acum aviaţia militară turcă încălca frecvent spaţiul aerian sirian, să o facă şi acum!", a avertizat Vladimir Putin, amintind că Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 pe teritoriul Siriei.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat grav după ce armata turcă a doborît un bombardier rus, pe 24 noiembrie, la frontiera siriano-turcă. Moscova a avertizat că incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor bilaterale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?