Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

O nouă fabrică de conserve și-a încheiat primul sezon: concentratul de mere a fost exportat în UE

17 dec. 2015,, 17:15   Business
2070 6
Foto: comunicatemedia.ro
Compania Т.В. Fruit a încheiat primul sezon la noua fabrică din Edineţ, procesînd 32,5 mii de tone de mere şi obţinînd 7 mii de tone de suc de mere concentrat.

Potrivit comunicatului de presă al Т.В. Fruit, asemenea rezultat "poziţionează compania printre liderii industriei de conserve din Republica Moldova".

În documentul citat se menționează că, conform Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor "Moldova Fruct", în sezonul 2015, toate fabricile de conserve din Moldova au prelucrat în jur de 70-80 de mii de tone de mere. Prin urmare, fabricii T.B. Fruit din Edineţ i-au revenit nu mai puţin de 40% din volumul total de materie primă prelucrată. Pe parcursul sezonului 2015, preţul mediu la merele achiziţionate de noua fabrică de conserve a constituit 3,5 lei/kg (TVA inclus). Acesta şi este cel mai mare preţ mediu la cultura de mere tehnice din recolta 2015 în Moldova. Furnizorii îşi primeau recompensa într-un termen de două zile, iar cu unele gospodării agricole mai mari compania a stabilit un grafic pentru livrarea de mere planificată, achitată în avans. Toate acestea au permis companiei T.B. Fruit ca, într-un timp foarte scurt de activitate în acest an, să se situeze printre liderii producători de concentrat de mere din Republica Moldova. Conducerea companiei îşi exprimă recunoştinţa profundă faţă de pomicultorii din Moldova pentru încrederea acordată noii fabrici de conserve la începutul activităţii sale.

"Întregul volum de concentrat de măr produs la fabrica de conserve din Edineţ a companiei T. B. Fruit este exportat spre piaţa din Uniunea Europeană. Pînă la mijlocul lunii decembrie, întreprinderea deja a expediat peste hotare întreaga cantitate de 7 mii de tone de produs, la un preţ mediu de 950-1000 euro/t", se menţionează în comunicat.

Directorul fabricii T.B. Fruit, Vasili Medvedi, afirmă că succesele întreprinderii "reprezintă o problemă destul de serioasă pentru celelalte companii de conserve din RM, care sînt nevoite, la rîndul lor, să caute soluţii pentru creşterea propriei competitivităţi".

"Din nefericire, pînă în prezent, soluţiile lor de luptă cu concurenţa nu sînt nici productive, nici loiale. Unica metodă prin care se pot opune provocărilor industriei moderne de conserve este să încerce să închidă piaţa internă a Moldovei pentru agenţii economici multinaţionali mai puternici. Însă Guvernul RM, dimpotrivă, aspiră spre o modernizare a producţiei de conserve prin atragerea investitorilor străini, în special, în zonele economice libere şi în parcurile industriale", a menţionat managerul întreprinderii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?