X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Doi tineri din Chișinău se lansează în lumea muzicii (VIDEO)

17 dec. 2015,, 14:15   Showbiz
1029 0

Doi tineri din Chișinău se lansează în lumea muzicii
Foto: noi.md

Recent, în lumea muzicii moldovenești au apărut două nume noi: Dan Spasov și Anastasya. Aceștia au adunat mii de vizualizări pe Youtube și cuvinte de laudă de la internauți, datorită piesei „Balada de rămas-bun”, notează NOI.md.

Dan și Anastasia sînt doi tineri de 17 ani, originari din Chișinău, care pînă nu demult nici nu se cunoșteau. Într-un interviu acordat portalului NOI.md, tinerii interpreți au povestit despre sine și despre modul în care a luat naștere această piesă.

Dan Spasov este elev la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din capitală, iar de muzică se ocupă de aproximativ 11 ani: „Fac muzică de cînd am ținut pentru prima dată chitara în mîini. Compun piese pentru mai mulți interpreți din Moldova: Guz, Victoria Lungu, Jucătorul etc. și pentru o casă de discuri din România”. Pînă în prezent Dan s-a mai lansat cu încă două piese.

Anastasia Organ este și ea elevă la Liceul „Mihai Viteazul” din Chișinău, a practicat ore de canto cînd avea 5 anișori, apoi a început să practice sport de performanță, renunțînd la muzică. „Acum trei ani însă, mi-am zis că muzica e totuși ceea ce vreau să fac și uite că mi s-a întîmplat să compun o piesă împreună cu Dan”, a menționat Anastasia, intervievată de NOI.md.

Cei doi s-au cunoscut în cadrul unui eveniment unde ambii au cîntat. Așa a luat naștere duetul Dan-Anastasya.

„Piesa nu are mesaj și nu ne reprezintă, ea are stare, starea pe care cineva și-o exprimă prin lacrimi, altcineva prin versuri și sunete. Noi cîntăm despre starea pe care a avut-o fiecare cel puțin o dată”, a specificat Dan despre „Balada de rămas-bun”.

Videoclipul ce însoțește această baladă a fost filmat timp de trei zile la Chișinău. „Am căutat multe locații ca să redăm totul așa cum ni s-a derulat în vis. Unde anume? Printre cele mai obișnuite case, pe unde găseam un colț drăguț. Scena din pădure este filmată lîngă Teatrul Verde”, a relatat Dan.

Anastasya și Dan au menționat că colaborarea lor va continua cu noi piese, atît solo, cît și în duet.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?