X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

În Moldova va fi elaborată Foaia de parcurs în domeniul economiei verzi

17 dec. 2015,, 13:00   Economie
546 0

Foto: justinhavre.com

Pînă la finele anului 2016, în Moldova urmează să fie elaborat proiectul Foii de parcurs în domeniul economiei verzi. Acest acord a fost stabilit de membrii Grupului de lucru interministerial pentru promovarea dezvoltării durabile şi economiei verzi, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, la şedinţă, Grupul de lucru a prezentat şi discutat rezultatele analizei strategiilor naţionale şi recomandărilor obţinute în cadrul Programului EaP GREEN pentru proiectul acţiunilor Foii de parcurs pentru promovarea economiei verzi în Moldova.

Participanţii la şedinţă au convenit asupra organizării unei sesiuni speciale dedicate promovării economiei verzi în cadrul Expoziției Naționale „Fabricat în Moldova”, care se va desfășura în perioada 3-7 februarie 2016, precum asupra inițierii lucrărilor privind organizarea Conferinţei miniştrilor „Un mediu pentru Europa”, care va avea loc la Batumi, Georgia, în iunie 2016.

Prima şedinţă a Grupului de lucru interministerial pentru promovarea dezvoltării durabile şi economiei verzi a avut loc la 29 septembrie 2015, în cadrul ei fiind stabilite principiile de bază ale activităţii, planul de acţiuni şi principalele priorităţi pentru anii 2015-2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?