Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Un videoclip emoţionant a fost prezentat la Chişinău

15 dec. 2015,, 16:00   Showbiz
2131 0
Песне "De-aş avea" на стихи Еминеску придали современное звучание
Foto: trm.md
Creaţia lui Mihai Eminescu i-a inspirat pe băieţii din formaţia Alex Calancea Band şi Cătălin Josan să relanseze un hit al anilor '80 pe versurile poetului. Un videoclip la piesa ”De-aș avea” a fost prezentat publicului, ieri, la Chişinău. Toţi cei prezenţi la eveniment au rămas vrăjiţi de produsul final.

Piesa ”De-aş avea”, pe versurile lui Mihai Eminescu şi muzica semnată de Anatol Chiriac a rupt topurile muzicale în Uniunea Sovietică în anii 70-80 ai secolului trecut. Maestrul Ștefan Petrache a fost primul interpret care a cântat această piesă.

"Sunt şi mândru, şi fericit că am ajuns să trăiesc cu acest tineret frumos, splendid, că nu ne-a uitat pe noi, cei din secolul trecut, şi sunt nespus de fericit să trăiesc alături de ei", a declarat interpretul Ştefan Petrache.

"E destul de greu să explici cât e de sofisticată această piesă, atât în partea interpretativă, cât şi partea sentimentală, pentru că te gândeşti la versurile piesei, te gândeşti la cât e de mare presiunea pe tine pentru că este cântată în original de Ştefan Petrache", afirmă tânărul interpret Cătălin Josan.

În videoclip apar actorii Dana Ciobanu şi Vitalie Druceac.

"Nu ştiam că în videoclip va fi şi Ştefan Petrache. Şi toţi au tăcut, cei care l-au montat, au tăcut, nu mi-au spus. Au tis că o să fie o surpriză. Am avut şoc astăzi şi mă bucur enorm că apare şi domnul Ştefan Petrache în acest videoclip", a menţionat actorul Vitalie Drucea.

Băieţii din formaţia Alex Calancea Band spun că videoclipul a fost realizat într-un timp record.

"A fost greu. Când te apuci de asemenea proiecte trebuie o acurateţe specială pentru că este o piesă superbă", a declarat instrumentistul Alex Calancea.

Videoclipul a costat 4.000 de euro, iar filmarea acestuia a fost sponsorizată de Direcția Cultură a Primăriei Chișinău.

"Atât de multă muzică frumoasă s-a scris în anii 70-80 că atunci când mi-a venit ideea că trebuie să filmăm, trebuie să mergem spre tineri şi cu alte forme şi alt fel de abordare", a spus şefa Direcţiei Cultură, Lucia Culev.

Compoziţia muzicală a fost realizată cu prilejul împlinirii a 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?