Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Transnistria consideră că Moldova aplică în privinţa regiunii ”tactica pămîntului pîrjolit”

14 dec. 2015,, 13:45   Societate
757 7
Foto: rutowns.ru
Viceministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Dmitri Palamarciuc, consideră că Moldova foloseşte în privinţa Transnistriei "tactica pămîntului pîrjolit". Opinia a fost exprimată pe platforma proiectului Fondului Gorceakov "Dialog pentru viitor".

Diplomatul consideră că "Transnistria este un atlant, care în ultimii cîţiva ani, practic pe umerii săi menţine stabilitatea şi securitatea în toată regiunea, graţie ajutorului Rusiei".

"Moldova şi Ucraina au organizat măsuri antitransnistrene în domeniul securităţii, activităţii de export/import, interacţiunii economice bilaterale, liberei circulaţii a cetăţenilor, limitarea contactelor diplomatice, ştiinţifice, academice şi culturale. Împotriva Transnistriei a început un război informaţional, parţial a fost blocat sau artificial redirecţionat traficul auto, traficul feroviar de mărfuri, nu putem stabili relaţii în domeniul aeronautic şi al traficului fluvial", a spus Palamarciuc.

În opinia lui, scopul acestor acţiuni este de a obţine teritoriul transnistrean şi activele fără populaţie, inclusiv pentru a nu provoca reformatarea cîmpului electoral moldovenesc.

"Pentru Federația Rusă şi UEEA existenţa obiectivă a Transnistriei este o necesitate vitală, care trebuie conştientizată şi acceptată", a subliniat diplomatul tiraspolean.

El a menţionat că "sincronizarea politicii moldo-ucrainene împotriva Transnistriei este într-atît de evidentă, încît apar suspiciuni că miliardul furat din Moldova a fost transmis Ucrainei drept mită".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?