Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Usatîi: Voi semna acorduri care vor induce în comă toate forțele proeuropene

12 dec. 2015,, 13:30   Politică
2218 51
Усатый: Я подпишу договоры, которые повергнут в кому все проевропейские силы
Foto: moldnews.md
„În prezent, sarcina mea principală este să ajung pînă la alegeri. Indiferent de numele viitorului prim-ministru, actuala guvernare nu va reuși să se mențină la putere trei ani. Am pregătite mai multe planuri, însă nu le pot anunța, pentru că nu voi fi lăsat să le realizez. Dar vă asigur că în septembrie – începutul lui octombrie 2016 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate”, a declarat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, la ședința clubului internațional de presă „Rezonanța socială”, informează NOI.md.

„Acum oamenii în Moldova doresc să fie schimbată toată clasa politică. Sînt un politician promoldovenesc, incomod pentru europeni și americani, pentru că nimeni nu-mi va putea indica pentru ce să votez și cînd. Am anumite stocuri de documente.

În acest context mulți mă întreabă ce materiale compromițătoare am în privința unui politician sau altul. Atunci cînd voi accede în Parlament, voi scoate în fiecare zi atîtea documente, încît vor putea fi arestați minimum jumătate din cei care se află acum în legislativ”, a spus politicianul.

„Cînd voi fi la putere, la fel cum e sub conducerea lui Lukașenko, în țară nu vor fi oligarhi. Trebuie ca oamenii la sate să lanseze mici afaceri. Iar toți acești businessmeni care decid totul (unul deține 70% din jocurile de noroc) vor fi anunțați în căutare de Interpol”, a promis Renato Usatîi.

Potrivit liderului „Partidului Nostru”, el demult nu a fost în Europa din motive de securitate. „Am aflat că în una din ambasadele din Moldova se studiază preferințele mele alimentare – unde mănînc și unde cumpăr produse.

În aprilie 2014, americanii au scris despre mine în rapoartele lor: «Usatîi este un virus care intră în fiecare casă fără să întrebe, dacă e așteptat acolo sau nu». Pe de altă parte, asta mă condamnă, or, eu nu împing Moldova nicăieri.

Da, eu am locuit 10 ani în Moscova și am acolo multe relații, spre deosebire de statele UE. Numai că acordurile pe care le voi semna în primul rînd (nu voi spune despre ce e vorba, pentru ca Tapiolă să nu bată alarma) îi vor induce în comă și pe Leancă, și pe reprezentanții Platformei «DA», și toate forțele proeuropene”, a spus Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?