Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Partidul „Forţa Poporului” va acorda sprijin politic Platformei Civice „DA”

11 dec. 2015,, 11:51   Politică
1265 2
Партия "Сила народа" окажет политическую поддержку гражданской платформе DA
Foto: pan.md
Partidul "Forţa Poporului" (PFP) va acorda sprijin politic Platformei Civice "Demnitate şi Adevăr" (DA). Despre aceasta se menționează în comunicatul de presă al PFP.

Potrivit comunicatului, decizia va fi luată la congresul extraordinar al PFP, preconizat pentru duminică.

"În cadrului forului vor fi luate decizii importante pe marginea sprijinului politic acordat Platformei Civice «Demnitate şi Adevăr»în efortul mişcării protestatare de a se implica plenar în procesele politice din perspectiva eventualelor alegeri anticipate", se menţionează în comunicat.

Congresul va examina raportul preşedintelui PFP, Nicolae Chirtoacă, referitor la activitatea formaţiunii în condiţiile agravării situaţiei social-economice din ţară şi acutizării crizei politice. Congresul va alege noua conducere a partidului, precum şi va modifica componenţa organelor colegiale supreme – Consiliul Politic Naţional şi Biroul Politic Permanent.

"De asemenea, participanţii la lucrările forului superior vor lua parte la dezbaterile pe marginea situaţiei actuale din Republica Moldova din perspectiva consolidării forţelor antioligarhice şi proeuropene, vor discuta propunerile referitoare la strategia formaţiunii la etapa actuală a dezvoltării ţarii", se arată în comunicatul de presă.

Se presupune că la dezbaterile de la congres vor participa liderii „DA”, care ulterior vor fi aleşi în organele de conducere ale partidului. Anterior ei afirmau că sau vor crea propriul partid, sau îşi vor uni forţele cu un partid deja existent, care încă nu s-a compromis. Ei au ales a doua cale, fiindu-le teamă că nu vor reuşi să înregistreze partidul pînă la începerea campaniei electorale. Conform legislaţiei, partidul nu va putea participa la alegeri dacă nu va fi înregistrat la Ministerul Justiţiei la momentul desemnării datei alegerilor.

Partidul "Forţa Poporului" a fost înregistrat la 13 iunie 2013. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, ea a primit 0,73% din voturile electorale. La alegerile locale din 2015, partidul nu a participat. Din conducerea partidului deja fac parte membri activi ai protestelor Platformei „DA” – Alexandru Slusari şi Pavel Midrigan, care la congresul PFP din 21 aprilie 2013 au fost aleşi în calitate de vicepreşedinţi ai PFP. În ultimul timp Midrigan a devenit un membru mai puţin activ al protestelor, iar Slusari este din categoria liderilor Platformei „DA” care au declarat că rămîn activişti ai Platformei Civice şi nu aspiră la conducerea politică a viitorului partid. Conform rezultatelor ultimelor sondaje, formaţiunea politică creată în baza Platformei „DA” are șanse de a trece în Parlament la următoarele alegeri, acumulînd de la 7 la 12% din voturile alegătorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?