X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

România se îndreaptă spre eliminarea vizelor de călătorie cu SUA

13 mai. 17:20   Externe
2157 0

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, pe 12 mai, că este ferm convins că în octombie, cel tîrziu, cetățenii români nu vor mai avea nevoie de vize cu SUA, informează Digi24.

Premierul român a ţinut să precizeze că trebuie o mobilizare în continuare din partea romînilor, să meargă să îşi reînnoiască vizele care expiră.

„Vă mai dau o veste, anul fiscal în SUA se termina în septembrie. Eu sînt ferm convins că în octombie, cel tîrziu, nu o să mai avem vize cu SUA. E adevărat că trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să îşi reînnoiască vizele care mai au o perioadă scurtă pînă expiră”, a declarat premierul Ciolacu la Antena 3, citat de News.ro. El a precizat că şi Polonia a reuşit acest lucru. „Ne trebuie o mobilizare a românilor şi să înţelegem că acum este un moment istoric, în care trebuie să ne implicăm”, a subliniat premierul.

La începutul anului 2023, senatorii americani Richard Durbin, numărul doi în eșalonul conducerii democrate din Senat și Jeanne Shaheen, preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver. Inițiativa legislativă venea în continuarea unei vizite pe care cei doi senatori au efectuat-o în România, notează G4media.ro.

Programul Visa Waiver (VWP) le permite cetăţenilor din ţările incluse în program să călătorească în Statele Unite fără viză pe o perioadă de pînă la 90 de zile.

7
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?