Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Putin transmite că Rusia ar putea folosi dispozitive nucleare în Siria

10 dec. 2015,, 16:30   Externe
1491 10

Foto: reuters.com

Vladimir Putin se arată mulțumit de faptul că Moscova a atacat poziții ale ISIS cu rachete trase de pe mare și speră să nu fie nevoie ca armele să fie dotate cu bombe nucleare.

În cadrul unei discuții cu ministrul Apărării Serghei Șoigu, liderul de la Kremlin analizează rezultatul atacului rachetelor lansate de pe mare asupra pozițiilor ISIS, menționînd că acestea s-au dovedit a fi foarte eficiente.

Putin transmite că Rusia ar putea folosi dispozitive nucleare, însă, deocamdată nu există această ncesitate, spune el.

„Trebuie să analizăm tot ce se întîmplă pe cîmpul de luptă, cum operează armele. Rachetele Kalibr și KH-101 s-au dovedit a fi arme moderne, eficiente și de precizie, care pot fi echipate atît cu dispozitive explozive convenționale, cît și cu unele speciale, adică cele nucleare. În mod obișnuit, acestea nu sînt necesare în lupta cu teroriștii și sper că nu vom fi nevoiți să le folosim niciodată”, a spus Putin.

Rusia a lansat, de la bordul unui submarin aflat în estul Mării Mediterane, rachete spre poziţii din Siria ale reţelei teroriste Stat Islamic, misiunea fiind o premieră.

Șoigu a spus că Rusia a informat în avans Israelul și SUA de planul său de a lansa rachete de pe un submarin.

El a mai precizat că, în ultimele trei zile, forțele aeriene ruse au efectuat peste 300 de zboruri deasupra Siriei și au lovit peste 600 de ținte de diverse tipuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?