Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Covoare din întreaga țară se vor aduna la o nouă ediție a Tîrgului de Covoare

10 dec. 2015,, 13:30   Societate
1222 0
Ковры со всей страны будут представлены на новой ярмарке
Foto: welcome.md
Și în acest an, iubitorii tradițiilor moldovenești sînt așteptați la o nouă ediție a Tîrgului Național al Covorului. Evenimentul se va desfășura la 12 decembrie în incinta Centrului Internațional de Expoziții „Moldexpo”, informează NOI.md.

În cadrul Tîrgului se vor regăsi covoare de patrimoniu din Călărași, din UTA Găgăuzia, expoziție de scoarțe basarabene din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei, covoare realizate de meșterițele Centrului „Artă rustică”. Publicul este îndemnat să vină cu propriul covor de acasă, daca acesta este legat de o istorie frumoasă de familie, a fost moștenit de la strămoși sau din alte motive reprezintă o valoare. În ediția de anul a acesta, covorul oaspete va fi prezentat de Ambasada Turciei în Republica Moldova.

Gala portului popular de iarnă anul acesta este la cea de-a III-a ediție și va face parte din programul Tîrgului Național al Covorului. Aici publicul va putea cunoaște piese de port confecționate din diferite țesături din pînză și din lînă.

Pe întreaga durată a evenimentului vor evolua artiști profesioniști, colective folclorice.

Tîrgul Național al Covorului se va desfășura între orele 11.00 și 17.00.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?